Din Spellista Vol.4 : Tobias Isaksson

mattiaselmansouri —  7 augusti, 2015 — Lämna en kommentar

11209749_947988241888440_3636209291452291739_n

Det här är en riktig guest of honor. Tobias Isaksson är nog mest känd som mannen bakom Azure Blue och Nite Flights. Han har synts till flitigt här på Ge Hit Musiken, på klubbar runtom i Sverige och bakom dj-båset på de flesta klubbar i Stockholm. Han skred till verket med att göra en spellista för oss när vi frågade, men först fick han svara på lite frågor. Spellistan finner ni längst ner!


Du är ju musiker, producent och även dj. Vill du berätta lite om hur musik påverkat dig genom åren?
Det är svårt att veta var man ska börja. Det finns en ny podcast ute i Dill & Duva där jag pratade med Jerry Boman om hela min uppväxt och hela resan. Den är över en timme lång så jag får hänvisa dit för hela historien. Men jag började plinka på en keyboard redan som femåring och plockade upp gitarren som 14-åring. Sen spelade jag in mina egna låtar från 20-årsåldern och albumdebuterade 2004 med Laurel Music. Jag startade Azure Blue som är mitt huvudprojektet som artist 2010. Nu har jag gjort sju album totalt varav tre som Azure Blue. Musik har alltid varit en viktig del av mitt liv. Att samla på låtar och skivor och gå på konserter blev en hobby och sen har musiken successivt blivit ett yrke där gränsen mellan fritid och arbete suddats ut. Jag har även jobbat många år med klubbar och fem år som bokningsagent. Plus att jag dj:ar flera gånger i veckan. Jag har alltid skrivit och arrat all min musik men producentstolen har smugit sig på successivt. Så nu är tanken att jag ska göra så mycket musik jag bara kan i min studio på söder.

Vad får du inspiration ifrån?
Allt. Musik, film, filosofi, resor, människor, livet. Eftersom jag jobbar med musik så är fritiden så mycket annat än musik. Humor! Jag skämtar jämt. Men jag är väl i i grunden ganska pretentiös. Gillar filosofi och är gammal cineast. Även om jag ser färre tunga filmer nu än förr. Film har varit alltid varit en väldigt stor inspirationskälla. Jag är känslomänniska så musiken är en nödvändig ventil.

Vad brukar du lyssna på och varför?
Jag har ju lyssnat på all möjlig musik i många år så jag brukar ha någon faiblesse för stunden. Nu lyssnar jag mest på hiphop, RNB och alternativa beats, typ alternativ dansmusik. Det är kul att hitta nya favoritstilar att grotta ner sig i. Jag har alltid haft väldigt bred smak. Dyker det upp något jag gillar finns inga genregränser. Men det finns en azurblå tråd genom allt jag gillar som håller ihop allt.

Vill du guida oss genom din spellista som du gjort för oss? Vad hör vi i den?
Det är 32 låtar RNB och väldigt soft hiphop. Det är svårt att göra ett mixtape av en Spotify-lista men jag försökte tänka lite på dynamiken och att den skulle vara intressant hela vägen. Jag har blivit en sucker för hits så det är en del megastora artister med. Fuck indieideal och annat som är hämmande. Jag drömde inatt att jag hängde med Beyoncé. Fast det hade nog varit mer spännande att festa med Rihanna.

Något du vill tilläga?
Jag skulle väldigt gärna vilja festa med Rihanna. Oh. Och Azure Blue spelar live på en Pride-fest på Jazzhuset på fredagen under Way Out West. Hoppas få se lite sköna människor där.

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s