Bästa Nya Låt: Jolympix – ”Let It Go”

mattiaselmansouri —  24 augusti, 2015 — Lämna en kommentar

jolypmpix
Foto: Kristin Lidell

Göteborgsbaserade Jolympix skulle inte ha nått min radar om det inte vore för en ihärdig pressperson som droppade deras musik i min inkorg och nitiskt följde upp mailet kontinuerligt, bara för att se om jag hunnit lyssna och inte undgå denna suggestiva och magnifika konstellation. Jolympix består av Johanna Nordström, Joel Wästberg, Jonatan Ahlbom och Elsa Hedberg och tillsammans skulpterar de enligt utsago Indie-Beat-Afrodub-pop, men deras debutsingel ”Let It Go” visar prov på annat. Det är minimalistisk, släpande electropop från kallare breddgrader, men framförallt oerhört suggestiv och vacker sådan, med soniska landskap som ljuder av höstmelankoli och ljudmattor som för tankarna till daggvått gräs och disiga åkrar.

Att medlemmarna bland annat synts och spelat med Junip samt repat och spelat in sin kommande självbetitlade EP (kommer i slutet av 2015) i ett kreativt tillhygge i Göteborg med bland annat José Gonzales och Little Dragon som närmsta grannar, säger väl lite om vilken potential deras eklektiska musik har och kan komma att ha. Jag längtar tills deras Indie-Beat-Afrodub-Pop ser världens ljus.

Mattias El Mansouri 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s