Premiär: Forest//Heart – ”I forgive you”

mattiaselmansouri —  7 september, 2015 — Lämna en kommentar

forest:heart

Felix Hjortstam har vi skrivit om tidigare. Hen är med och spelar i/och startade upp det transcendentala post-rock-kollektivet Snöhamn, ett av Sveriges mest intressanta och tyvärr alldeles för förbisedda band.  De är även en av de få som fattat det här med att inte spara på reverb och att våga dra ut på låtar. Lyssna till exempel på det här (improvisatoriska?) 42 minuter långa stycket som ljuder av kosmisk och sinnesutvidgande ambient. Varning: du kommer att upplösas och evaporera ut i kosmos som rymdagg satt i omloppsbana i jakt på en himlakropp att fly till.

Men förra året visade Felix upp en annan sida av sig själv med soloprojektet Forest/heart och låten ”Klardröm”, som vi snabbt plockade upp som Bästa Nya Låt. Den låten var startskottet för hur Felix hittills låtit forma sin musik: eskapistisk, sinnesutvidgande  dränkt i reverb och emulerad till ett sorts soniskt himmelrike. Hens senaste alster ”I forgive you” tagen från det kommande släppet”Fylgja”, faller inte bort från det temat, men det innebär per automatik inte att det är dåligt, som det brukar vara i andra artister fall.

Tvärtom lyckas Felix här med en synthmatta, effektpedaler och såklart en elgitarr filtrerad genom tjocka reverbmoln med att fånga det där perfekta ögonblicket och sedan dra ut på det, ut till horisonten där vi inte vet någonting om. Där oändligheten och slutet är ett och där jord och himmel kolliderar och det låter lika vackert som det alltid gjort.

Följ Forest/Heart:

Facebook
Soundcloud

Mattias El Mansouri

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s