Bästa Nya Album: Farao – Till It´s All Forgotten

gabrielsalomon —  9 september, 2015 — Lämna en kommentar

FTH235_zpsfmckkg04

Artist: Farao
Album: Till It´s All Forgotten
Skivettikett: Arts & Crafts
Betyg: 7/10

Farao är den norska musikern Kari Jahnsens pseudonym, som i dagarna ger ut sin debutskiva Till its all forgotten, men som tidigare har fått uppmärksamhet och hyllningar på diverse musikbloggar när hon 2013 släppte en nedstämd singer/songwriter version av Queens of the Stoneages låt ”Go with the flow”, och året efter följde upp med en självbetitlad EP.

På  inledningsspåret Till It´s all Forgotten, med den oharmoniska sången över de väldigt framträdande trummorna, kan man verkligen höra varför Kari flera gånger nämnt Tom Yorke och Radiohead som en stark inspirationskälla med kid A och Amnesiac som tydlig förebild. Men överlag hör jag väldigt mycket Mice Parade, som fjärdespåret Maze, med jazztrummor och den mjuka sången.

Andra spår så som Hunter har nästan något Kate Bush:igt över sig, inte i sång men i stämningen. Avslutningsspåret Are you real bryter en del mot resten av skivan och är betydligt mer uptempo och har lite tidigt 90talsdanspop med den repetativa sången där bara samma ord sjungs om och om igen över en nästan lika repetativ slinga, den har något väldigt brittiskt 90-tal över sig och känns som något Saint Etienne hade kunnat spela in på Foxbase Alpha eller So tough tiden.

Skivan i sig känns som ett bra alternativ när man är ute och går eller åker till jobbet, ett lungt bakgrundssoundtrack, ett skval till när du lagar middagen helt enkelt en tonsättning till vardagen.

Gabriel Salomon

Farao_Ella_Schultz_Press1

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s