Bästa Nya Låt: DNKL – ”Otherside”

mattiaselmansouri —  17 september, 2015 — Lämna en kommentar

DNKL_2015_photo_by_Maximilian_Konig_03_LANDSCAPE_732_507

Den Göteborgska elektropoptrion DNKL skapade sig ett surr när de förra året debuterade med låten ”Hunt” och har sedan dess forcerat fram på hyllningsfloder bland unisona bloggosfärer. Sedan förra året har de hunnit avmaskerat sig, bytt skivbolag, släppt en EP och turnerat. Mystiken kring deras tidigare anonymitet finns inte riktigt kvar längre, men musiken de gör är fortfarande lika melankolisk och kosmiskt atmosfärisk, något som märks på deras senaste låt ”Otherside” som bibehåller deras signatursound samtidigt som den tar ett steg mot den mörkare sidan av electropop.

Men hur låter den? Jo, tänk dig en vacker dröm i fyrtakt, ett långsamt emotionellt technostycke för dansgolv nedskvätta av tårar. Lyssna bara på den oerhört sorgliga och gripande theremin-baserade trancesynthen som exploderar ut vid 2:55 och ta fram ditt inre emo.

Mattias El Mansouri

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s