Premiär: Roos feat. Hanna – ”Något som”

mattiaselmansouri —  18 september, 2015 — Lämna en kommentar

unnamed

”Jag har skapat och skrivit eget från det ögonblick jag lärde mig att ta några ackord på gitarren. Det svåra för mig har aldrig varit att skapa och skriva musik. Det svåra har varit att bli klar. Att bli nöjd. Shit. Men nu är det dags.”


Dagarna innan Way Out West flög det ner ett virtuellt brev till oss från en avsändare som kallade sig Roos. Han undrade om vi kunde premiära hans nya låt, ett vackert stycke melankolisk pop som han döpt till ”Något som”. Däremot kom det att dröja ett tag, lite mer än en månad ungefär, innan han var villig att släppa ut sin fågel ur buren. Vad vi inte visste var att han under den tidsfristen hade fått Hybris efter sig. Inte odysseus-sorten utan skivbolaget Hybris, du vet, de som huserar några av Sveriges bästa artister: Azure Blue, Postiljonen och This is head för att nämna några.

Som tur var landade han ett kontrakt och efter en tids brevväxlande  får idag ”Något som” se världens ljus här på Ge Hit Musiken. Låten är skriven och producerad av Jonatan Roos, och markerar hans debutsingel från den kommande EP:n Du och jag som ska släppas i höst. På låten gästsjunger Hanna Ek. Vi kunde inte vara mer glada över att få äran att premiära och glädjas åt hans nya plats i Hybrisfamiljen, så vi bad honom att svara på lite frågor:

Vill du berätta lite om dig själv och ditt musicerande?
Jag har skapat och skrivit eget från det ögonblick jag lärde mig att ta några ackord på gitarren. Det svåra för mig har aldrig varit att skapa och skriva musik. Det svåra har varit att bli klar. Att bli nöjd. Shit. Men nu är det dags.

Och ”något som”? Vad handlar den om? 
Dofter är intimt sammankopplade med känslor och minnen. På en millisekund kan en slungas tillbaka till ett minne och en känsla som upplevdes för år sedan. En precis känsla, den känslan. Proustminnen. Våren är en tid då det händer mig ganska ofta att jag tas på sådana turer, förflyttas i tid och rum, tillbaka till minnen och starka känslor. Det kan riva upp, det kan bygga upp, en kan bli lycklig, en kan bli ledsen. Dessa ”vårturer” blev utgångsläget till denna låt. ”Något som” är en singel från min kommande debut EP ”du&jag”. 

Och ditt samarbete med Hanna Ek?
Ett underbart samarbete. Hanna är grym. Träffade Hanna för första gången på en bar på söder ihop med gemensamma vänner. Helgen därpå var jag hos en kompis och då var hon där också. Vi spelade gitarr och sjöng och jag tänkte på en gång att hon måste vara med i denna låt. Dagen därpå skickade jag henne låten ”något som” och frågade om hon ville vara med och det ville hon ju uppenbarligen. Hanna kommer ni få höra mer av!

Mattias El Mansouri 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s