Bästa Nya Låt: Golden Rules – ”Never Die” (Paul White Remix)

emanuelssonv —  1 oktober, 2015 — Lämna en kommentar

11008781_1104196099608095_1447355195124894814_n

Golden Rules, ett samarbete mellan producent Paul White (Homeboy Sandman b.l.a.) och Eric Biddines, släppte för ett tag sen sin första skiva tillsammans: Golden Ticket. Den skivan föranleddes tidigt med singeln ”Never Die”. Jag hade då aldrig hört talas om detta samarbete, men låten hade med Yasiin Bey (han som inte längre vill bli kallad för Mos Def), och dels så tänker jag nog på något sätt omedvetet på det som en kvalitetssäkring, och dels är allt nytt material från honom spännande.

Nu, ett par veckor efter skivsläppet, droppar de alltså en remix av låten, utökad med ingen mindre än Freddie Gibbs. Alla som hörde Pinata vet vad han kan leverera när han är som bäst.

Det är enkelt när man har en låt med Yasiin Bey och Freddie Gibbs att bara fokusera på dem. Ja, Yasiin Bey har inte blivit sämre, raden

”… youngin you can hug the block, but it won’t hug back, until it do and it squeeze and your spine go snap”

är hemsökande, spöklikt bra, men alla vet redan hur bra Bey är. Jag vill lyfta fram just Eric Biddines och Paul White. Golden Rules. Biddines har verkligen något särskilt här. Ett flow som är så delikat och välavvägt varierat. Även själva remixen växer på mig. Även om jag tycker att det märks att Biddines och Beys verser gjordes för originalet, så tycker jag att dimensionen remixen bidrar med är så bra att det inte gör något. Och raden om att Kanye en gång tyckte Gibbs var ”något mediokert” är kul.

Golden Ticket släpptes 7 augusti på Lex Records.

Viktor Emanuelsson

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s