PREMIÄR: Albert Af Ekenstam – ”Walking”

mattiaselmansouri —  9 oktober, 2015 — 1 kommentar

yMvvLxosSmwKHESqNv9n5-1UNOB_6aHZkFgvGkJzN3c

”En akustisk gitarr som tycks vara strängad med nervtrådar.

En trumma vars dova bultande minner om ett hjärtas slag.
En röst i vilken sorg och längtan bor.”

”Walking” markerar  Göteborgaren Albert Af Ekenstams första staplande steg ut i den oförutsägbara värld som det innebär att vara soloartist. För er som är lite mer insatta kanske ni känner igen Albert ifrån Tempel, det Göteborgska post-rockbandet som 2013 släppte sin vackra och drömska självbetitlade debut på Kning Disk. Det var en av det årets bästa, men tyvärr väldigt förbisedda plattor.

Däremot tyder ”Walking” på att Albert Af Ekenstam gör sig minst lika bra i band som solo; hans stämma är nämligen lika vacker och kontemplerande som hans folk-stöpta hymn till låt ger uttryck för. Ackompanjerar gör Sandra Sumie Nagano (som jag håller väldigt högt), med sina vackra, trollbindande stämmor, något som förstärker den suggestiva ljudbild som gör sig till känna redan på första versen.

Precis som de bruna sårskorpor till fallna löv begravs under det tjocka snötäcket för att till våren återfödas som vackra, starkt kulörta blad, fångar Albert den vardags-desintegration som en sorg ger upphov till, samtidigt som han parallellt med det väver in ett hopp och en strävan efter att komma ur den. Med detta sagt är Alberts musik universell, med texter som är både djupt personliga och lätta att relatera till. Han har en röst i vilken sorg och längtan bor och vi är oerhört tacksamma över att få premiära denna första del av vad vi hoppas kommer vara en lyckad solokarriär. Vi ser fram emot att få höra mer! ❤

‘Walking’ släpps den 16 oktober via Kning Disk.

Mattias El Mansouri 

Ett svar till PREMIÄR: Albert Af Ekenstam – ”Walking”

  1. 

    Fantastiskt bra Albert.
    Svärfar m. fru. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s