Bästa Nya Låt: Arca – ”EN”

mattiaselmansouri —  27 oktober, 2015 — Lämna en kommentar

12065577_915220868561406_4679696526084222555_n

Jag väntade ett tag med att skriva ihop något om den här låten, för ärligt talat vet jag inte hur jag känner inför den, eller vad jag känt för Arcas musik överhuvudtaget. Alejandro Ghersi som han egentligen heter, har sedan han kom till min kännedom förra året i och med att han delproducerade Björks Vulnicura, haft förmågan att polarisera mig, med sin lika delar underbara som obekväma musik. På ”EN” inbjuder han till det: fragmenterad elektronisk musik, med hackade och dekonstruerade frustande röstsamplingar och vida, böljande ljudlandskap som turas om att agera förgrund och bakgrund. Det är en outgrundlig låt, med obekväma röstsamplingar och ett groteskt avgrundsvrål som infinner sig 2:32 in i låten. Men parallellt med detta existerar vackra pianoklinkningar, reverbade ut i oändligheten och en suggestiv, kosmisk synthmatta, som gjord för att tonsätta rymdfärder. Jag är delad, men jag vet att jag inte kan sluta lyssna på den.

Mattias El Mansouri

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s