Bästa Nya Låt: ”Anderson .Paak – The Season / Carry Me”

marreanderson —  9 november, 2015 — Lämna en kommentar

carryme

2015 har varit ett riktigt guldår inom musik, inte minst inom hiphop. Vi har sett allt från mastodontalbum som To Pimp a Butterfly och Compton, till intressanta experimentella projekt som Sour Soul av Ghostface Killah och den kanadensiska musiktrion BADBADNOTGOOD. Trots denna uppsjö av briljanta släpp har en väldigt specifik artist stuckit ut lite extra genom sina samarbeten och verkligen cementerat sin plats på den moderna hiphopscenen. Självklart pratar jag om ingen mindre än Anderson .Paak. Hans samarbeten med Dr Dre stack ut som några utav de bästa spåren Compton hade att erbjuda. Det är november nu. Året lider mot sitt slut, och när man äntligen tror att man kommer få en lugn stund och kanske få ett försök att andas ut lite, äntligen, så tycks trots allt inte vara fallet.

Andersson .Paak verkar ha gillat upplägget från Compton, då flera av dess låtar, precis som The Season / Carry Me kommer som ett dubbelspår. Låten är producerad av 9th Wonder och Callum Connor, och som de motpoler de är till varandra lyckas de skapa en fantastisk dynamik av både gammalt och nytt. Klassiska samplingstekniker möter modern trumprogrammering och en helt otrolig ljudbild. Kombinera detta med .Paaks mångfacetterade blandning av hiphop och R&B så har vi ännu ett spår att välsigna 2015 med. Fortsätter .Paak så här är han snart en av de största namnen i gamet.

What about your goals? What about your leverage?
So they don’t force you into some hole
What’s the meaning of my fortune meeting?
When I crack the cookie all it said was “keep dreaming”

Martin Andersson

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s