Premiär: Kinder Aus Asbest & J.Larson – ”Chanson Of A Broken Heart (Heartbroken)”

Gehitmusiken —  20 juli, 2016 — Lämna en kommentar

HERCULES

Inom mig finns två, den instängde, och den utslängde, och beroende på vem som för talan för tillfället, tyr jag mig till olika sorters litteratur, musik, kultur. Jag kan sitta i timtal och studera ockult filosofi, eller så kan jag ta mig igenom en bra science fiction-roman, lätt som en deus ex machina, och gå ut och fånga Pokèmon. Kinder Aus Asbest & J.Larson ”Chanson Of A Broken Heart”, första singeln ur en kommande serie singlar med temat Herkules många utmaningar The Herculean Singles, tilltalar eremiten i mig, den som grubblar över livets mening och gräver ner sig i underjordiska samband, men också den som går ut och fångar Pokémon. Den minimala synthen, i dess enkla design, vackert designade ljudbild, funktionalitet och charm, påminner om både spelets tema men också något annat, det djupare skiktet i allt: saker som låter oss gräva ner oss i underjordiska samband, enkla ting som visar en oändlighet för den som är på jakt, fullkomligt fascinerad över livet och dess många märkligheter och kopplingar mellan ting.

Till skillnaden från Pokèmontemat, som jag också skulle säga är bra synth, möter vi här en isighet, en nedkylning, men temat väcker lika mycket nostalgi och för mig som är uppväxt med de tidigaste TV-spelen. Jag ser ännu oupptäckta sidescrollers framför mig, soundtracket besatt komponerat av en trollkarl bakom skärm eller synth, med en känsla för melodi som sällan når utanför spelkompositörerna från 90talet och ta da, minimal wave-synthare.  The Herculean Singles – Challenge I: The Unbroken Heart, kommer ut digitalt och fysiskt (via kasett eller 7” den 5:e augusti). Jag ser fram emot att höra fortsättningen på Herkules resa.

Bojan Buntic

 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s