Premiär: IAMBEAR – Kattegatt vol. 3

Gehitmusiken —  15 september, 2016 — Lämna en kommentar

pressfoton-m-m

Ett syskonpar singlar, med knappt skilda, tvillingartade temperament, samma anlag ärvt från det uråldriga skandinaviska vemodet, biologiska gener i teknologiska kroppar. ”Mammoth”, en militäriskt hård och kall övning i witchhouse-maximalism, tungfotade, frostbitna synthmattor melodiöst sammansvetsade i en obeveklig rytm; ”Companions”, en något mer introvert fortsättning på de rytmiska elementen genom rituella rörelser av elektronisk percussion och iskallt sprakande maskiner, en atmosfär från baksidan av vinyler. Den första singeln bjuder, måhända brutalt, in till dans, den andra fullföljer elegant. Både grafik, ljud och stilistik påminner om Kastles eminenta Her Records och det glädjer mig att höra något lika nytänkande och mystiskt ifrån Sverige, som de fantastiska producenter jag följt under senaste året via deras soundcloudsida.

7 oktober släpper IAMBEAR fullängdaren Kattegatt, ett sammavävt konceptalbum av det mörkare slaget, men fram tills dess kan ni fördjupa er med de fyra volymerna som varslar om helhetet. Vi är på vol. 3 av försmaket. Det släpps imorgon 16:e september via Summerhearts fantastiska etikett Sommarhjärta, som alltid är i framkant, och vi är ärade över att få spela upp Sverigepremiären för er, som idag hade sin officiella premiär på Line Of Best Fit.

Bojan Buntic

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s