Intervju: Mountain Bird

Gehitmusiken —  28 november, 2016 — Lämna en kommentar

Idag släppte nya svenska popvidundret Mountain Bird videon till nya singeln Circus, ett samarbete med stjärnan Noomi. Vacker, svävande pop och dramatiska scener i bästa kombination. Vi passade på att intervjua konstnären bakom aliaset.

Här kan ni även lyssna via soundcloud, om ni fjärmar er Youtube och bara vill ha den sublima musiken:

Vad fick dig att ta beslutet att satsa på musiken? Beskriv det ögonblicket.

Det är sällan så romantiskt som endast ett ögonblick utan snarare en serie av händelser och inflytelserika personer som leder upp till att man vill göra något under all sin vakna tid..
Jag har mycket min syster att tacka, hon visade mig under mina tidiga år hur man spelade trummor då hon gick på rytmus för en väldans massa år sedan. Så rätt vad det var så satt jag självmant där och bankade.
Sen har jag alltid haft ett grovt behov av att tömma huvudet på tankar, jag kan aldrig riktigt klassa mig som helt lycklig utan att få producera musik. Och de perioderna då mitt skapande går trögt går också livet trögt!

Innan Mountain Bird hur lät det då?

Jag spelade i olika band och avundades människor som kunde producera elektronisk musik och slapp låta som band. Minns när Miike Snow släppte sin första singel, såg det som 16 åring på Popaganda 2009, det var det häftigaste jag sätt. Som ett musikaliskt rymdskepp!
Jag menar idag är de töntiga men det var riktigt nytt för 7 år sedan! Om vi pratar pop idag så gillar jag FLUME. Han gör allt jag vill göra med Pop-Industrin, skriva traditionella poplåtar men klä dem med sjuka ljud. Jag menar alla C-ackord på gitarr är skrivna men alla ljud är inte hittade ännu.

Många artister har nämnt att de uppskattar våra långa mörka vintrar för det håller dom i studion. Håller du med eller vart finner du bäst inspiration till att skapa ny musik?

Jag håller med om det faktum att sommaren är totalt usel för kreativitet! Men som tur är producerar jag/Skriver mycket åt andra, då blir det mer matematiskt tank, vilket kan vara jätteskönt att varva med mitt solo-projekt där man måste känna att varenda ljud sager exakt det just du vill saga.
Utan att vara för stereotyp så har jag alltid älskat mörkret, men inte bon iver mörkret ute I en skog utan min dröm är snarare att ha en stads-studio på en takvåning I London eller Tokyo. Skruvandes på en synthvägg med utsikt över stadsnatten.

Hur ser de kommande månaderna ut för dig?

Vi släpper musikvideo till min nya single “Circus” under de närmsta två veckorna!
Sedan Iochmed att jag just släppt singel så skall jag sätta mig ner och se över vilken låt som blir nästa single, jag har liksom en bank med olika demos som man kan välja att producera klart om man får feeling, ganska skönt faktiskt.
Sen komme jag producer ännu mer åt andra, släpper två stycken låtar jag och en kollega gjort för rapparen  Samboii snart. Men det är ingen musik jag lyssnar på utan är mer bara ett redskap I processen, förhoppningsvis får jag under de kommande månaderna producera mer grejer jag verkligen tycker om också!

Ni är även ett band när ni kör live, hur träffades ni?

Har under åren strukturerat om min live-setting ganska vilt för att hitta det ultimata för just mig. Har varit ingrävd I studion och sista gigget var på en medelstor klubb I London, då hade jag med mig två stycken personer.
Jesper som är frilans-trummis och Christian som är Signad producent på Capitol Music I Stockholm. Minns inte riktigt hur vi träffades, jag blev inslängd ganska snabbt I denna bransch så ibland känns det som en enda stor familj, tror jag efterlyste på facebook och blev bombad med meddelanden, teknik är en bra grej!

Du håller ett genomgående tema i dina designs och musik videos hur går du tillväga för att hitta rätt?

Jag kommer ofta med en ganska tydlig idé, utvecklar den sedan tillsammans med mitt skivbolag. Som på senaste släppet så ville jag ha ett halvt ansikte som en avslagen grekisk skulptur, jag älskar skulpturer och mitt favoritomslag är till chet fakers senaste album, svinsnyggt! Jag antar att jag älskar den termen folk har använt fel sedan vikingatiden, minimalism! Simpelt är oftast det allra starkaste när det kommer till låtar och konst.

Intervju: Bojan Buntic

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s