Om

Ge Hit Musiken 201314
Formgivare: Robin Brandt

Vi är en musikblogg med själ. Vi är ett kollektiv av röster. Vi skriver, vi djar, vi arrangerar klubbar. Vi gör det vi är bäst på, att förvandla livet till musik och musik till livet. Vi ses där ute!

”But the holy grail for people like us is the record that combines outright experimentation and strong hooks, something that engages us mentally while appealing to the instincts that draw us toward pop immediacy.” – Ryan Schreiber, Pitchfork.com

En popmelodi är ett mysterium. Det kan kompositören till världens kändaste melodi — herr Beethoven — hålla med om. Gud skrek honom i öronen, så han blev döv; han svarade med att tonsätta Friedrich Schillers ode till glädjen. Varenda punkare kan nynna den slingan! När Nina Simone sjöng ”The Twelfth Of Never” på Carnegie Hall blev hennes ansikte upplyst från ovan. Jag ska älska dig till slutet av evigheten. Vilken låttext har etsats sig fast i ditt hjärta? När Håkan Hellström sjunger ”Det Är Så Jag Säger Det” och någon i Liseberg hittar sin livs kärlek, då ler Gud. Vad vi letar efter, oavsett om det är en technoremix av ”Blitzkrieg Bop” eller en storartad rockopera baserad på Lilla Sjöjungfrun, är sådana eviga ögonblick. Vi vill tro att det fortfarande finns musiker som kan instämma med Jonsi: ”We are simply gonna change music forever, and the way people think about music. And don’t think we can’t do it, we will”. Vi ska vara där när det händer.
          The Clash trodde att punken kunde förändra världen. De kanske inte stoppade nått krig, men pojkspolingar som jag sliter fortfarande sönder t-shirtar och fäster ihop dem med klädnypor. Eller klär upp sig i en väninnas allt-för-lilla jeansklänning och firar midsommar på Skrea Strand i Falkenberg, med ett tjugotal förbryllade tonåringar, bara för att Lou Reed hade diggat det. Johnny Rotten sjöng att vi inte har nån framtid, idag sjunger det in-och-ut-vända powerpopbandet Cloud Nothings att vi varken har en framtid eller ett förflutet. Men på nästa skiva kommer Dylan Baldi säkert citera gammal hederlig doo wop för att han är nykär. Alla behöver någon att relatera till, någon som förstår. Oftast är det musiken. Var hade Hellström varit utan sin Frank Sinatra? Troligtvis under en spårvagn. Allt är tillfälligt, livet är kort, men pop är oändligt.

Så skicka din musik till oss, så kanske vi kan hjälpa dig att föreviga den.

Chefredaktör
Bojan Buntic
E-mail: gehitmusiken@gmail.com / brev@bojanbuntic.se
0707775305

Redaktör
Mattias El Mansouri
E-mail: mattiaselmansouri@gmail.com

Fotograf: Emma Karlsmark Elfstrand
Bildredaktör och formgivare: Robin Brandt

Känner du någon garderobsmusiker som borde få uppmärksamhet? Kanske din farfar skriver vackra visor? Vill du skriva för oss?

Kontakt: gehitmusiken@gmail.com

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s