XTCFLWR: ”God Knows”

XTCFLWR GOD KNOWS

Jag brukar hitta den absolut bästa musiken genom att slösurfa soundcloud eller slösurfa Facebook, Twitter, eller whatever och råka ramla in i någon kompis kompis soundcloudkonto. Ofta för mig innan dess helt okända artister med säkert skyhöga ambitioner men anspråkslös räckvidd. Gladast blir jag när följartalet inte överstiger 100.

Ibland har dessa artister absurda hypermoderna namn som antingen pekar på någon väl utvald #wavetrend eller helt enkelt gillar att placera sig i det mystiska fältet för onåbarhet via enkla sökningar, eller onåbarhet för att man helt enkelt inte i efterhand minns vad de hette om man inte präntar in det på papper med en livsfarlig penna.

En sådan artist hittade jag idag: XTCFLWR, från Malmö, som man snabbt, om man har en finess för språk även i konstiga former med bara vokaler eller konsonanter, inser betyder ecstasyblomma. Ett vackert och rimligt namn för vacker, sjukt sockerhaltig MDMA-infuserad poptechno.

Jag vet inte vem eller vad det är, men jag har stor tilltro till och hoppas på att denna ”lo-fi veteran garage band professional” kommer att pumpa ut fler fenomenala spår i utkanten av svensk alternativ elektronisk dansmusik.

Bojan Buntic